На платформі ВШО вчителі можуть скористатись діагностичними тестами

Діагностичні тести допоможуть з’ясувати, як учні засвоїли теми з попередніх двох років навчання

Діагностичні тести для учнівЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Вчителі української мови та математики можуть скористатись діагностичними тестами з математики й української мови для учнів 5, 7 та 9 класів.

Відповідні тести для моніторингу результатів навчання учнів цих класів розміщені на платформі Всеукраїнської школи онлайн у розділі «Курси».

 Насамперед такі діагностичні тести допоможуть з’ясувати, як учні засвоїли теми з попередніх двох років навчання, та виявити, що потрібно додатково опрацювати.

Тести складаються із двох блоків — первинного та вторинного тестування.

Зокрема, першу частину тестування учням потрібно пройти на початку навчального року. За його підсумками вчитель отримує детальний звіт, який містить і загальну статистику успішності, і рекомендації, які конкретно теми потребують додаткового опрацювання.

Окрім того, звіт із результатами отримує кожен учень. Разом із ним він одержує перелік посилань на матеріали, які варто опрацювати, аби поліпшити результати навчання у темах, у яких були допущені помилки.

Рекомендується використовувати таке тестування на ключових етапах навчання — на початку 5 класу за другий цикл початкової освіти (3-4 клас), у 7 класі для діагностики адаптаційного циклу базової освіти (5-6 клас) та у випускному 9 класі для виявлення можливих прогалин за перші два роки другого базового циклу базової середньої освіти (7-8 клас).

Також тести такого моніторингу можна застосовувати і наприкінці навчального року, однак у 4, 6 та 8 класах. Цей підхід допоможе зрозуміти, чи готові учні продовжувати навчання на наступних рівнях загальної середньої освіти — у 5, 7 та 9 класах, або мають працювати над виявленими прогалинами.

Детальніше ознайомитися з інструкцією користування тестів можна за посиланням

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді