МОН планує пришвидшити збільшення посадових окладів освітян

Необхідно прискорити розв’язання питання збільшення посадових окладів освітян, — Сергій Шкарлет

МОН планує пришвидшити збільшення посадових окладів освітян

Підвищення розмірів оплати праці працівників освіти

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет опублікував у своєму Тelegram-каналі інформацію про те, що Профспілка працівників освіти і науки звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням пришвидшити ухвалення постанови щодо встановлення посадових окладів працівників бюджетної сфери.

З 1 січня 2021 року розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду має становити 2 670 грн, з 1 грудня 2021 року — 2 893 грн.

МОН планує пришвидшити збільшення посадових окладів освітян
НІНА ОМЕЛЬЯНЕНКОшеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
Коли оформлювали документи про підвищення кваліфікації запитань виникало чимало? Ще й працівники приносять сертифікати про участь у вебінарах, семінарах, просять їх врахувати як підвищення кваліфікації? Як правильно оформити документи у 2021 році, щоб зробити все якісно. Пропоную маршрут із питань підвищення кваліфікації прокласти помісячно.

Як зазначив Сергій Шкарлет, працівники освітньої галузі акцентують на тому, що затягування процедури ухвалення Урядом зазначеної постанови матиме негативні наслідки, зокрема, невизначеність на місцевому рівні з виплатою січневого авансу.

«Цілком поділяю позицію профспілки й також звертаюся до Мінекономіки та всіх зацікавлених центральних органів виконавчої влади з проханням пришвидшити розв’язання питання», — повідомив очільник МОН України.

Окрім того, Міністр освіти нагадав, що посадові оклади для всіх категорій освітян передбачають збільшення на 20% з 1 січня 2021 року. Кошти для цього закладені в Держбюджеті.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансова автономія закладу освіти: перший крок

Керівники багатьох закладів уже запровадили автономію закладу, а деякі ще побоюються брати на себе таку відповідальність. Ділимося секретами першопрохідців, які вже можуть поділитися досвідом і запровадження, і роботи у режимі фінансової автономії
17098

Підвезення до закладу освіти: що варто знати, щоб організувати

Підвезення — необхідність для тих, хто живе у сільській місцевості за межею пішохідної доступності до закладу освіти. Як його організувати та яку документацію потрібно вести? Які є варіанти перевезень?
56460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді