Перші результати реалізації проєкту «Всеукраїнської школи онлайн»

За перший місяць роботи платформою «Всеукраїнська школа онлайн» скористалися майже 5 млн разів

Перші результати реалізації проєкту «Всеукраїнської школи онлайн»

Організовуємо дистанційне навчання за новим положенням

Запуск проєкту «Всеукраїнської школи онлайн» відбувся 11 грудня 2020 року. Протягом першого місяця реалізації ВШО відвідали понад 2 млн користувачів, які взаємодіяли з платформою майже 5 млн разів. Цю інформацію оприлюднив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«З метою зменшення ризику захворювання на коронавірус із 8 до 24 січня в Україні діють посилені карантинні заходи. Окремі з них стосуються й закладів освіти. Зокрема, в цей період учні не відвідують школи. В деяких закладах загальної середньої освіти тривають канікули, в деяких – організовують дистанційне навчання. Це вирішують школи разом із місцевими органами влади. Заклади професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти навчають у дистанційному форматі. Дитячі садки та спеціальні заклади освіти працюють у звичайному режимі з дотриманням протиепідемічних заходів.

Для організації дистанційного навчання школярів місяць тому розпочала роботу платформа «Всеукраїнська школа онлайн». Ми очікуємо, що статистика користування онлайн-платформою будуть зростати. Платформа допомагає організувати якісне дистанційне навчання та гарантує рівний доступ до навчальних матеріалів учням всієї країни, а також за її межами», – повідомив очільник МОН України.

Зараз на платформі зареєстровано 60 317 користувачів. Серед них:

  • школярів – 40 340 осіб;
  • вчителів – 16 509 осіб;
  • слухачів – 3 384 особи.

Для користування платформою ВШО, необхідно зареєструватися. Для цього потрібно натиснути кнопку «Зареєструватися» на сайті вгорі праворуч, заповнити реєстраційну форму й активувати обліковий запис за допомогою листа, який надійде на електронну пошту, вказану під час заповнення форми.

Реєстрація на платформі «Всеукраїнської школи онлайн» є безкоштовною та дає можливість записатися на навчальні курси, переглядати матеріали та слідкувати за своїми досягненнями. Після активації облікового запису можна обрати необхідні курси для навчання. Крім того, на особистій сторінці користувача можна знайти перелік курсів.

Міністерство освіти і науки створили відеоінструкції щодо реєстрації на сайті та використання платформи ВШО для організації дистанційного та змішаного навчання.

Система «Всеукраїнської школи онлайн» створена за ініціативи МОН та Мінцифри. ГC «Освіторія» розробила та реалізувала проєкт. Український інститут розвитку освіти (УІРО) забезпечує відповідність контенту державним стандартам освіти та здійснює методичний супровід.

Всеукраїнська школа онлайн – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів з матеріалами, що відповідають державній програмі.

На сайті розміщено уроки з 18 основних предметів, які побудовано за принципом мікронавчання. Вони складаються з відео, конспекту, тестів. Крім того, учні можуть відслідковувати навчальний прогрес.

Варто нагадати, що протягом 8-24 січня 2021 року учням заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді