ЗНО 2021: випускники самостійно обиратимуть третій предмет

У 2021 році абітурієнти зможуть самостійно вибрати третій предмет зовнішнього незалежного оцінювання для вступу до вищих навчальних закладів

Електронний документообіг: ПЕРЕВАГИ

Ця інформація була оголошена під час наради-семінару Міністерства освіти і науки генеральним директором вищої освіти та освіти дорослих Олегом Шаровим.

«Лібералізація вибору третього предмета ЗНО, яка запропонована в умовах прийому, за винятком регульованих спеціальностей», — повідомив Олег Шаров.

Він зазначив, що МОН України отримало як позитивні відгуки щодо цього нововведення, так і негативні, тому має намір «вивчати цю ситуацію».

Відповідно до умов вступу до вищих навчальних закладів, випускник у 2021 році має змогу самостійно обрати 3 предмет ЗНО — математику, іноземну мову, біологію, географію, фізику або хімію. Шаров наголосив, що для вступу на лікарські спеціальності («Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія») для того, щоб взяти участь у конкурсному відборі, потрібно буде мати щонайменше 150 балів із другого та третього конкурсних предметів.

ЗНО: заходи безпеки

Гендиректор зазначив, що два формати ЗНО з української мови не передбачають виключення української літератури, оскільки ЗНО з української буде включати елементи української літератури, а ЗНО з української мови та літератури — елементи літературознавства.

Зокрема, під час вступної кампанії будуть діяти електронні кабінети абітурієнтів, для дії яких необхідні будуть електронні підписи учасників.

ЗНО 2021: випускники самостійно обиратимуть третій предмет

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді