Студентів з ТОТ почали переводити на бюджетну форму

Студентів з тимчасово окупованих територій мають перевести на вакантні бюджетні місця

exam_2021_Pedrada.jpg

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

У випадку, якщо у закладі вищої освіти є студенти з ТОТ, а також внутрішньо переміщені особи, які навчаються на контракті, ректорам забороняється самостійно без дозволу відповідного держзамовника переводити студентів інших категорій на вакантні місця.

Таку інформацію повідомили в роз'ясненні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Переведення студентів здійснюється за рахунок невикористаних місць державного замовлення у 2022 році, а також наявності вакантних місць.

«За відсутності останніх можливе збільшення обсягу державного замовлення», – додали у відомстві.

Серед першої тисячі студентів – 29 дітей загиблих захисників України, 27 учасників бойових дій, 1 особа з інвалідністю внаслідок війни, 247 дітей учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни та 699 жителів особливо небезпечних територій.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Учням про академічну доброчесність

Як учителю донести ідеї академічної доброчесності до свідомості учнів? Зібрали чи не всі методичні та наочні матеріали в одній статті.
24743

Безпечне освітнє середовище закладу освіти

Що таке безпечне освітнє середовище, його ознаки та принципи? Як забезпечити психологічно безпечне середовище? Як створити й упровадити у вашому закладі освіти.
109360

Профільна середня освіта: державний стандарт

КМУ затвердив Державний стандарт профільної середньої освіти 25 липня 2024 року. Що закладено в документі, як реалізовуватимуть концепцію профільної середньої освіти — у статті.
106

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді