Посібник для батьків щодо перевірок закупівель у закладах освіти

У мережі опублікували посібників для батьків щодо того, як перевірити закупівлі в закладах освіти

Перевірка закупівель школи

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Питання щодо внесків «на штори» є актуальним. Тож які ці внески — лише добровільні чи взагалі незаконні? Фахівці Transparency International Ukraine презентували посібник, який допоможе батькам зорієнтуватися у фінансуванні закладів освіти.

Таку інформацію зазначили в Офісі доброчесності НАЗК.

«Згідно з дослідженням Transparency International Ukraine, ще у 2018 році 9 з 10 батьків робили щомісячні благодійні внески. Тому, перш ніж “здавати гроші на щось”, батькам варто переконатися, чи дійсно ці проблеми не можна вирішити без залучення їхньої фінансової допомоги», — акцентують у НАЗК.

Посібник має на меті заохотити батьків перевіряти, чи отримують діти все необхідне, контролюючи дії закладу освіти та їхніх органів управління. За допомогою посібника можна швидко знайти найефективніший спосіб аналізу закупівель навчального закладу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді