У МОН розповіли про переваги електронного документообігу в школах

Очікується, що електронний документообіг заощадить час на ведення діловодства у школі

Електронний документообіг у школахЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Перехід шкіл на електронне діловодство є вагомим кроком на шляху спрощення та автоматизації управлінських та освітніх процесів у закладах загальної середньої освіти.

Таку заяву зробили в Міністерстві освіти та науки щодо введення в дію Інструкції з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти.

В освітньому відомстві акцентують, що відтепер у шкіл з‘явилася можливість вести в електронній формі документи, що можуть створюватися у процесі діяльності закладу освіти, зокрема обов’язкових

Йдеться про можливість ведення у електронній формі класних журналів, журналів обліку пропущених і замінених уроків, журналів факультативних та гурткових занять, журналів реєстрації інструктажів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Окрім того, в електронній формі можна супроводжувати особові справи здобувачів освіти, особові справи педагогічних працівників, накази керівника з кадрових питань, річні плани роботи школи, розклади навчальних занять, свідоцтва досягнень здобувачів освіти тощо.

Проте, в електронній формі не можуть вестися документи, що потребують зберігання понад 70 років.

У Міносвіти зауважили, що наступним кроком до шляху до автоматизації освітнього процесу стане налагодження взаємодії між електронними освітніми інформаційними системами та програмно-апаратним комплексом «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту».

Передбачається, що електронний документообіг суттєво зменшить навантаження та заощадить час на ведення діловодства у школі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді