Інструкція щодо переходу на ведення документації в електронній формі

У МОН визначили вимоги до ведення шкільної документації в електронній формі

Ведення електронної документації школиЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

У Міністерстві освіти та науки затвердили Інструкцію з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі.

Відповідний документ встановлює загальні вимоги ведення шкільної документації в електронній формі.

В освітньому відомстві зауважили, що ведення ділової документації в електронній формі запроваджується з метою удосконалення управління закладом освіти, забезпечення достовірності інформації, що використовується в освітній діяльності, спрощення ведення документації та зменшення витрат часу на її ведення, а також забезпечення органів управління у сфері освіти актуальною інформацією про діяльність закладів освіти для прийняття управлінських рішень.

У затвердженому документі інструкції зазначається, що в електронній формі мають бути створені та вестися класні журнали, журнали обліку пропущених і замінених уроків, журнали факультативних та гурткових занять, журнали реєстрації інструктажів.

Окрім того, в електронній формі мають вестися:

  • особові справи учнів,
  • алфавітна книга здобувачів освіти,
  • особові справи вчителів,
  • журнал реєстрації наказів руху здобувачів освіти,
  • накази керівника з кадрових питань,
  • річний план роботи закладу освіти,
  • розклад навчальних занять,
  • свідоцтва досягнень здобувачів освіти тощо.

Усі дані, що збираються в електронній освітній інформаційній системі школи передаватимуться до центральної бази даних програмно-апаратного комплексу «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» та опрацьовуються для заповнення статистичних звітів.

Зокрема, заклади освіти мають визначити відповідальну особу за адміністрування електронній освітній інформаційній системі.

Інструкція з ведення документації в електронній формі також містить опис особливостей ведення електронного класного журналу, вимоги до зберігання ділової документації школи в освітній інформаційній системі та перелік даних, що оброблятимуться в електронній освітній інформаційній системі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді