Додаткові тести ЗНО можуть бути платними

Учасники ЗНО зможуть складати додаткові тести за власний кошт

Електронний документообіг: ПЕРЕВАГИ

Така функція передбачено новим проєктом змін до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що винесений на громадське обговорення МОН України.

Заплановано, що учасники зовнішнього незалежного оцінювання матимуть змогу пройти тестування з більшої кількості навчальних предметів, ніж встановлено Міністерством освіти і науки, але за умови оплати додаткових тестів.

У разі схвалення проєкту цих змін, Міністерство освіти колективно з Українським центром оцінювання якості освіти розроблять відповідний порядок здійснення оплати за складання додаткових тестів. Платне ЗНО з додаткових предметів може бути не раніше 2022 року, через комплексність питання про надання платних послуг бюджетними установами.

Зокрема, важливою зміною, пов’язаною із ЗНО, стане визначення оцінки за державну підсумкову атестацію випускників. Таким чином, результати державної підсумкової випускників, які не планують вступати до вишів, будуть визначатися без урахування рейтингового оцінювання. Результатом зазначеної зміни стане рейтингування лише тих вступників, які братимуть участь у вступній кампанії.

ЗНО: заходи безпеки

Обговорення громади щодо запропонованих змін триватиме до 21 грудня. Пропозиції та зауваження до проєкту можна надсилати на адресу [email protected].

Додаткові тести ЗНО можуть бути платними

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді