Додаткові тести ЗНО можуть бути платними

Учасники ЗНО зможуть складати додаткові тести за власний кошт

Електронний документообіг: ПЕРЕВАГИ

Така функція передбачено новим проєктом змін до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що винесений на громадське обговорення МОН України.

Заплановано, що учасники зовнішнього незалежного оцінювання матимуть змогу пройти тестування з більшої кількості навчальних предметів, ніж встановлено Міністерством освіти і науки, але за умови оплати додаткових тестів.

У разі схвалення проєкту цих змін, Міністерство освіти колективно з Українським центром оцінювання якості освіти розроблять відповідний порядок здійснення оплати за складання додаткових тестів. Платне ЗНО з додаткових предметів може бути не раніше 2022 року, через комплексність питання про надання платних послуг бюджетними установами.

Зокрема, важливою зміною, пов’язаною із ЗНО, стане визначення оцінки за державну підсумкову атестацію випускників. Таким чином, результати державної підсумкової випускників, які не планують вступати до вишів, будуть визначатися без урахування рейтингового оцінювання. Результатом зазначеної зміни стане рейтингування лише тих вступників, які братимуть участь у вступній кампанії.

ЗНО: заходи безпеки

Обговорення громади щодо запропонованих змін триватиме до 21 грудня. Пропозиції та зауваження до проєкту можна надсилати на адресу [email protected].

Додаткові тести ЗНО можуть бути платними

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді