Як у школах Львова вирішують проблему з нестачею світла та тепла

Влада Львова закликає бути готовими до всього та поділилася досвідом приготування їжі для школярів на буржуйках

Харчування в школах

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Рф масово обстрілює ракетами енергетичні об’єкти на території України. Через це у більшості регіонів значні проблеми зі світлом. 

Усе це впливає на освітній процес у школах. Зокрема через те, що у містах і селах вимушено вимикають світло.

У своєму Telegram-каналі мер Львова Андрій Садовий зазначив, що в одній зі шкіл міста виникли тимчасові проблеми з електропостачанням. Тож не було змоги нормально приготувати обід. Однак проблему вдалось вирішити.

«На цьому фото ви бачите як цю проблему вирішили за допомогою буржуйки. На жаль, це наші нові реалії. Ми не знаємо, яка зима нас чекає попереду», — підписав світлини мер Львова. 

Фото з каналу Андрія Садового

Окрім того, Андрій Садовий акцентував, що системні обстріли електропідстанцій та ТЕЦ змушують бути готовими до нестандартних рішень. А буржуйки, за його словами, необхідні для того, аби в разі тривалого перебування в укриті чи відсутності газу та електроенергії була можливість зігрітися та приготувати їжу. Звичайно, все це за умов дотримання чітких правил безпеки.

Варто нагадати, що у Львові вирішили перенести осінні канікули у школах. Усе задля того, аби діти навчались, коли надворі ще тепло. Таким чином у місті економлять електроенергію. 

Щодо інших регіонів України, то у 3,6 тисячі шкіл — а це майже 30% з усіх — осінні канікули перенесли на зиму.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді