Обрали найкращого вчителя світу

Оголошено переможця всесвітнього конкурсу Global Teacher Prize 2020 — Ранджіт Дісалі з Індії

Внутрішня система забезпечення якості освіти: ГОТОВИЙ АЛГОРИТМ

Ранджіт Дісалі вчитель молодшої школи з Індії — переможець світового конкурсу Global Teacher Prize 2020 отримає нагороду розміром один мільйон доларів. Однак, Ранджіт рішив поділити половину винагороди з іншими лауреатами конкурсу.

«Це велика честь для мене — бути серед вчителів, які тяжко працювали у ці важкі часи COVID-19. Ви всі — справжні змінотворці і змінюєте життя учнів, поєднуючи жарти і випробування. Ділитися — означає зростати. Тому я хочу розділити 50% призових коштів з рештою дев’ятьма фіналістами», — наголосив переможець.

Школа, де викладає Ранджіт, знаходиться у напівзруйнованому приміщенні, між сараєм і коморою. Учениці школи — представниці народу каннара, де лише одна з 50-ти ходить до школи.

Ранджіт створив власний навчальний контент: озвучив тексти, створив аудіолекції, відеолекції, художні декламування віршів. А також, використовував матеріали з YouTube та інших ресурсів. Використовував спеціальні QR-коди на певні сторінки підручника, щоб діти могли прослухати запис чи подивитися відео.

Завдяки цікавій для дітей системі навчання, популярність навчання в регіоні зросла й усі дівчата селища відвідують школу. Навчання показало позитивні результати та 85% учениць отримали найвищі бали на іспитах.

У 2017 році Ранджіт Дісалі зареєстрував авторські права на винахід та звернувся до МОН з пропозицією поширити його досвід. І вже за рік усі підручники штату Махараштра, у якому і живе переможець, почали виходити з QR-кодами. Новацію намагаються ввести в усій Індії.

Обрали найкращого вчителя світу

Учитель також проводить Skype-уроки по всій країні. Він є автором програми «Перетнемо кордони», яка допомагає учням шкіл з країн у конфлікті.

Найкращий вчитель світу доволі публічна особа. Ранджіт написав 500 статей на освітні теми, а також він виступає як експерт на телебаченні, де ділиться своїми ідеями.

Окрім того, у цьому році нагородили COVID-героя. Ним став Джеймі Фрост — математик з Великої Британії, який зміг навчати мільйони дітей за допомогою онлайн-інструментів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді