У 2023 році фінансування освіти буде одним з пріоритетних

Кабінет Міністрів затвердив та передав до Верховної Ради оновлений бюджет на 2023 рік

Фінансування освіти в 2023 році

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Уряд затвердив та передав до Верховної Ради оновлений бюджет на 2023 рік, у якому видатки на сферу освіти є одним з ключових пріоритетів.

Таку інформацію зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів.

«Це буде бюджет для перемоги, адже більше 1 трлн грн буде направлено на армію та безпеку країни. Інші ключові видатки — це пенсії, медицина та освіта», — зауважив очільник уряду. 

Зокрема, за його словами, бюджет-2023 матиме безпрецедентний дефіцит — 38 млрд доларів, тож уряд працює одразу над трьома напрямками для фінансування дефіциту бюджету: програми зі США, Європейським Союзом та МВФ.

«Ми можемо заробляти лише 50 копійок із кожної гривні, яку необхідно витрачати на першочергові потреби українців. Решта — це внутрішні запозичення та зовнішня допомога наших союзників. Кошти бюджету переважно йдуть на армію та забезпечення соціальних виплат», — акцентував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Варто зазначити, що наразі ведуться перемовини з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн щодо програми макрофінансової допомоги на 18 млрд євро. Аналогічні суми планується залучити від програм зі США та МВФ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4936

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10360

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді