Зарплатну постанову для вчителів зупинили

Згідно з рішенням уряду дію документа призупинено ще на рік — до 31 грудня 2021 року

Кабінет Міністрів України спинив діяння постанови № 822 від 10 липня 2019 року «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки». Цей наказ було затверджено наприкінці роботи уряду Володимира Гройсмана.

Підвищення розмірів оплати праці працівників освіти

Постанова № 822 передбачала встановлення з 1 січня 2021 року найменшого розміру посадового окладу педагогічного працівника на рівні 3-х розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до нового рішення Кабміну дію документа призупинено ще на рік — до 31 грудня 2021 року.

Міністерство освіти і науки прокоментувало, що відповідний наказ екс-прем’єр-міністра мало популістський характер і не було підкріплене наявністю коштів.

У МОН наголосили, що відтермінування постанови КМУ №822 не передбачає змін в умовах оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників, що діють сьогодні, а саме: встановлення доплат, надбавок, підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати).

Виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет заявив, що попри необґрунтовані рішення минулої влади та враховуючи економічні труднощі, спричинені заходами боротьби з пандемією коронавірусу, з 1 вересня цього року було знайдено можливість збільшити посадові оклади педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників на 5,8%.

«У проєкті Державного бюджету України на 2021 рік вказано, що посадові оклади працівників за Єдиною тарифною сіткою збільшуватимуться двічі: з 1 січня та з 1 липня. Отже, із січня 2021 року розміри посадових окладів працівників бюджетної сфери, в тому числі галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня — ще на 8,3%. Це збалансований і фінансово забезпечений проєкт бюджету. Тобто кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат на 2021 рік передбачені. Працюємо над тим, щоб знайти можливість додатково збільшувати зарплати освітян», — акцентував Сергій Шкарлет.

Зарплатну постанову для вчителів зупинили

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата 2023: як нараховуватимуть

У Профспілці пояснили як змінився порядок обчислення та нарахування таких виплат, як середня зарплата, лікарняні та декретні
196526

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді