Психологи розповіли як допомогти собі вийти зі стану завмирання

У МОН опублікували чек-лист для підтримки психологічного здоров’я та виходу зі стану завмирання

Підтримка психологічного здоров'я

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

У Міністерстві освіти та науки продовжують розвиток «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської.

Таким чином, у межах програми експерти телеграм-каналу «Подбай про себе» надають поради для підтримки психологічного здоров’я.

Наразі вони підготували чек-лист, як вийти зі стану завмирання:

  • Складіть список бажань та цілей, які ви можете досягти у реальних обставинах. Війна — це не привід відкладати мрії на потім.
  • Розплануйте свій день, щоб у ньому були активності для досягнення визначених цілей. Дотримуйтеся графіка. Постійно згадуйте, що ви втрачаєте, якщо не будете досягати зараз своїх цілей. Війна йде, але життя не чекає.
  • Додайте радощів, задоволень та корисної рутини у кожен день. Це важливо для відновлення внутрішнього ресурсу.
  • Будьте уважнішими до свого психічного стану. Регулярно запитуйте себе: «Я відчуваю зараз тривожність? Яка основна причина? Що я можу з цим зробити?»
  • Відзначайте власні успіхи у просуванні до мети. Поглиблюйте розуміння, які у вас зовнішні та внутрішні опори, що робить вас сильнішим.
  • Будуйте нові опори — навчайтеся, створюйте стосунки, приділяйте час хобі, піклуйтеся про психічне та фізичне здоров’я.
  • Якщо розумієте, що не можете контролювати свою тривожність, або відчуваєте, ваше життя все одно «стоїть на паузі», зверніться по допомогу до психолога.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14258

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32461

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
251220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді