Батьки не повинні підписувати документи про COVID-19

Батьки не мають підписувати документи про те, що школа не несе відповідальності щодо COVID-19

Дистанційне навчання: як організувати

Під час проведення брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що батьки школярів не мають підписувати документи про те, що школа не несе відповідальності за розповсюдження COVID-19.

Степанов підкреслив, що подібні документи не передбачені жодним нормативно-правовим документом.

«Днями у мережі Інтернет з’явилася інформація, що деякі адміністрації шкіл змушують батьків підписувати інформаційну згоду, що заклад освіти не несе відповідальність за розповсюдження COVID-19. МОЗ наголошує, що подібний «документ» не передбачений жодним нормативно-правовим актом, і ніхто не може змусити батьків його підписати», — зауважив міністр охорони здоров’я.

Окрім того він заявив, що відповідальність за дотримання протиепідемічних заходів у закладах освіти лежить саме на їх керівництві.

«Вони повинні забезпечити регулярну термометрію та ЗІЗ для всіх працівників, а також контроль за дотриманням епідеміологічних правил безпеки. Зокрема, необхідно забезпечити різний час початку та закінчення занять для різних класів та груп, а також перерви у різні часові проміжки. У школі повинна бути розмітка в коридорах», — прокоментував міністр МОЗ Максим Степанов.

Батьки не повинні підписувати документи про COVID-19

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді