Освітяни-колаборанти отримають своє покарання від держави

Усі, хто добровільно пішли на співпрацю з окупантами, невідворотно постануть перед судом

Покарання для колаборантівЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Усі, хто добровільно, з власних переконань пішли на співпрацю з окупантами та стали посіпаками ворога, невідворотно постануть перед судом і нестимуть за це відповідальність.

Таку інформацію зазначили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій щодо випадків виявлення колаборантів у різних сферах діяльності на деокупованих та тимчасово окупованих територіях.

Таким чином, у Харківській області знайдено докази етноциду. Окупанти та їхні прибічники хотіли залишити місцевих мешканців без української літератури. Втім, марно: люди не зрадили ані мові, ані улюбленим книжкам.

Окрім того, у відомства наводять приклад так званої «директорки» Микільського ліцею Херсонської області Оксани Кривенкової, яка нав’язує дітям російську мову, відправляє колег на «курси підвищення кваліфікації» у тимчасово окуповану Євпаторію.

Зазначений ліцей під її керівництвом — єдиний навкруги навчальний заклад, де — попри небезпеку — проводиться навчання офлайн. Дітей під тиском та з погрозами привозять туди звідусіль.

«Ані уваги, ані пошани з боку дітей і батьків вона зараз не має. Тому їй залишається видавати на камери й диктофони росЗМІ пропагандистські штампи рф. Щоб ті могли й надалі промивати мізки громадянам країни-агресора», — акцентують у Міністерстві з питань реінтеграції.

Зокрема, у Мінреінтеграції зауважують, що подібні дії суперечать положенням міжнародного гуманітарного права та законам України. За них передбачена кримінальна відповідальність.

«Усі, хто добровільно, з власних переконань пішли на співпрацю з окупантами та стали посіпаками ворога, невідворотно постануть перед судом і нестимуть за це відповідальність! Вкотре наголошуємо: будь-яка колаборантська діяльність буде розкрита та покарана», — зазначається у заяві відомства.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді