Призваним освітянам зберігають їх середній заробіток

У Міністерстві освіти пояснили щодо збереження середнього заробітку для мобілізованих освітян

Мобілізація педагогічних працівників

Як провести тарифікацію педагогів

Нещодавно було внесено зміни до Кодексу законів про працю України. Таким чином, слова «зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток» замінено словами «зберігаються місце роботи і посада».

Це означає, що за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються тільки «місце роботи і посада».

Відповідним працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України згідно з Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Окрім того, у листі Мінекономіки зазначається, що за педагогічними та науково-педагогічними працівниками в разі проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період зберігається попередній середній заробіток.

Зі свого боку Міносвіти акцентує на тому, що середній заробіток працівника закладу освіти, який призваний на військову службу за призовом під час мобілізації, зберігається.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді