Рекомендації МОН щодо закриття шкіл у «помаранчевих» зонах

МОН рекомендує запровадити дистанційне навчання в регіонах «помаранчевих» зон

Міністерство освіти та науки рекомендує перейти на дистанційне навчання школам, що перебувають у регіонах «помаранчевої» зони. Проте МОН України не буде змушувати запроваджувати дистанційну освіту.

Система НАССР: як уникнути помилок

Це розповів РБК-Україні тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.

Перш за все, цей лист стосуватиметься «помаранчевих» зон карантину та регіонів, де прослідковується непроста ситуація поширення коронавірусу.

«Ми, звичайно ж, будемо офіційно рекомендувати або змішану форму, або повністю дистанційну. Не наказувати, а рекомендувати... Ми нікого не можемо примусити, яку форму навчання застосувати. Вже ж давно здійснилася децентралізація», — доповів Шкарлет.

Тимчасово виконуючий обов'язки міністра додав, що органи місцевої влади самостійно вирішують період проведення канікул та форму навчання в закладах освіти.

«Я закликав бути відповідальними всіх, незалежно від того, чи то школа, чи то заклад вищої освіти. Університети давно, більшість з них знаходяться на дистанційному навчанні задля того, щоб здійснити соціальне дистанціювання», — сказав він.

У суботу, 10 жовтня, Сергій Шкарлет звернувся до органів місцевого самоврядування з проханням перевести заклади освіти на дистанційне навчання на найближчі два тижні.

Джерело: РБК-Україна

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді