Типові програми підвищення кваліфікації щодо запобігання проявам насильства

Український інститут розвитку освіти розробив Типові програми підвищення кваліфікації з питань запобігання проявам насильства

Підвищити кваліфікацію онлайн: АКТУАЛЬНІ ПРОГРАМИ

Український інститут розвитку освіти розробив дві Типові програми підвищення кваліфікації щодо запобігання проявам насильства. Програми призначені для керівників та педагогічних працівників закладів дошкільної освіти.

Огляд онлайн-курсів підвищення кваліфікації

Типові програми підвищення кваліфікації керівників та педагогічних працівників закладів дошкільної освіти щодо запобігання проявам насильства розроблені відповідно до державної політики у галузі освіти, у тому числі забезпечення якісної та доступної дошкільної освіти.

Метою є формування компетентностей, необхідних для ефективної організації освітнього процесу та створення безпечного освітнього середовища, вільного від будь-яких проявів насильства, своєчасного запобігання та протидії проявам насильства стосовно здобувачів дошкільної освіти.

Також програма передбачає удосконалення здатності керівників закладів дошкільної освіти організовувати та підтримувати реалізацію завдань щодо запобігання та протидії будь-яким проявам насильства, зокрема домашньому насильству, булінгу, жорстокому поводженню, у тому числі вчиненому за допомогою засобів електронних комунікацій.

Досягнення поставленої мети передбачає підвищення обізнаності педагогічних працівників закладів дошкільної освіти та готовності до запобігання та протидії будь-яким проявам насильства стосовно дітей під час освітнього процесу, а також удосконалення здатності своєчасно виявляти дітей, постраждалих від насильства, зокрема жорстокого поводження, домашнього насильства, булінгу, здатності реагувати на випадки насильства відповідно до законодавства.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифрові технології у роботі з документами та ділових комунікаціях: СКОРИСТАЙТЕСЯ КУРСОМ

Хочете навчитися краще орієнтуватися у роботі з хмарними сховищами даних? Чи створювати ілюстровані матеріали? А, можливо, взаємодіяти у командах та чатах? Спробуйте онлайн-курс від Вищої школи освітнього менеджменту!
6298

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді