Які строки впровадження Стандарту базової освіти

Державний стандарт базової середньої освіти є основою для реалізації реформи «Нова українська школа» в 5–9 класах

МОН розпочало підготовку до впровадження Державного стандарту базової середньої освіти.

Про це повідомив т. в. о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет під час прес-конференції, присвяченої Державному стандарту.

Держстандарт базової середньої освіти: основ­ні положення

У МОН наголошують, що Державний стандарт базової середньої освіти є основою для реалізації реформи «Нова українська школа» в 5-9 класах.

«Підготовка до реалізації положень Стандарту вже почалась, і школярі вчитимуться за ним вже з 2022 року, коли 5-ті класи стануть частиною Нової української школи», – зауважив Сергій Шкарлет.

Із жовтня 2020 до березня 2021 року триватиме робота над типовою освітньою та модельними навчальними програмами. Уже з листопада 2020 до вересня 2021 року розроблятиметься система оцінювання компетентностей, здобутих на рівні базової середньої освіти.

З вересня 2021 року, відбуватиметься пілотування навчально-методичних матеріалів у пілотних 5-х класах Нової української школи.

Окрім того, з березня 2021 до серпня 2022 року заплановано провести відповідне підвищення кваліфікації педагогів.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді