Учителі мають пропрацювати модельні навчальні програми

На основі обраних модельних навчальних програм школа має розробити навчальні програми

Навчальні програми вчителів15 годин підвищення кваліфікації: як виконати

Модельні навчальні програми на рівні шкіл мають бути конкретизовані у навчальні програми.

Таку інформацію зазначено в рекомендаціях Міністерства освіти та науки щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах освіти у новому навчальному році.

Таким чином, ґрунтуючись на обраних модельних навчальних програм заклад освіти має розробити навчальні програми з усіх предметів та інтегрованих курсів.

Як відомо, у модельних навчальних програмах відсутній розподіл навчальних годин у розрізі розділів, тем тощо.

Саме тому така програма має містити опис результатів навчання та видів навчальної діяльності та розподіл навчальних годин на вивчення кожного тематичного блоку.

Безпосередня кількість годин, необхідна для вивчення тієї чи іншої теми, має визначатись учителем у навчальній програмі в межах річної кількості годин, передбаченої навчальним планом школи.

Під час розробки навчальної програми, вчителі можуть вносити зміни у пропонований модельною навчальною програмою зміст навчального предмета чи інтегрованого курсу.

Загальний обсяг таких змін може досягати 20%.

Зокрема, учитель може змінювати послідовність вивчення тем, не порушуючи логічної послідовності досягнення результатів навчання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді