Кабмін стежить за повними виплатами зарплат освітянам

Кабінет Міністрів виконував та продовжує виконувати всі свої соціальні зобов’язання

Державне фінансування соціального забезпеченняЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Кабінет Міністрів виконував та продовжує виконувати всі свої соціальні зобов’язання.

Таку інформацію повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів напередодні Дня Незалежності.

«Пенсії були проіндексовані. Зарплати вчителям та лікарям виплачуються в повному обсязі. Субсидії платимо. Тарифи на тепло заморожені до кінця опалювального сезону. Більше 30 млрд грн було виплачено в межах програми єПідтримка тим, хто втратив роботу в перший період війни. Запущено виплати для внутрішніх переселенців», — зазначив очільник виконавчої влади України.

Як він зазначив, від початку повномасштабного вторгнення росії витрати державного бюджету склали майже 1 трлн грн. З них більш ніж 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни.

«Більше 40% витрат з державного бюджету — це потреби армії. 288 млрд грн на зарплати військових. 135 млрд грн на придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів та продукції оборонного призначення», — розповів Денис Шмигаль.

Зокрема, прем’єр-міністр наголосив, що сьогодні українці свідомі як ніколи, адже український бізнес та українські громадяни, попри складнощі, сплачують податки, адже знають — так вони допомагають армії та нашим військовим.

Інші видатки держави фінансуються за рахунок допомоги наших міжнародних союзників та запозичень через військові облігації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4936

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10360

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді