Підлітків-булерів будуть обліковувати

Завдання ювенальної превенції - попередження негативних явищ у дитячому середовищі

Протидія булінгу: управлінські заходи

Дитина, яка вчинила булінг учасника освітнього процесу, може братися на профілактичний облік ювенальної превенції.

Про це повідомив Сергій Горбачов, освітній омбудсмен, з посиланням на відповідні зміни до нормативно-правових документів.

21 серпня набрав чинності наказ МВС, що вносить зміни до Інструкції з організації роботи підрозділів ювенальної превенції Національної поліції України з дітьми, що скоїли адміністративні або кримінальні правопорушення.

Зміни в Інструкції безпосередньо стосуються і тих здобувачів освіти, які вчинили булінг учасника освітнього процесу.

«Говорячи мовою офіційного документа, профілактичний облік дітей - це комплекс заходів із взяття на облік, наповнення та підтримання в актуальному стані баз даних, що входять до єдиної інформаційної системи МВС, з даними дітей, із якими здійснюється профілактична робота (пункт 5, розділ 1 Інструкції)», - зазначає освітній омбудсмен.

Під час профілактичної роботи з дітьми поліцейські ювенальної превенції проводитимуть ознайомлювальні, попереджувальні та виховні бесіди з дитиною та її батьками, метою яких є усунення причин та умови, які спонукали дитину вчинити адміністративне правопорушення.

Джерело: сторінка Facebook Сергія Горбачова

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді