Зарплата вчителів за рік збільшиться майже на 30% – Шкарлет

Кошти на підвищення зарплат закладені до проекту Державного бюджету на 2021 рік

Підвищення розмірів оплати праці працівників освіти

Зарплата вчителів за рік збільшиться майже на 30% – Шкарлет

Протягом 2021 року зарплати освітян порівняно із серпнем 2020 року збільшаться майже на 30%. Про це повідомив т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет під час ефіру на телеканалі «Інтер».

«Доходи вчителів вже зросли з 1 вересня на 5,8%. У зв’язку з підвищенням заробітної плати з 1 січня доходи збільшаться ще на 20%, із 1 липня – ще на 8%. Тобто впродовж 2021 року зарплати освітян порівняно із серпнем 2020 року збільшаться майже на 30%», – наголосив Сергій Шкарлет.

Водночас він висловив занепокоєння низьким рівнем зарплати педагогів та назвав це злочином проти України, який триває вже 29 років.

«Щодо зарплати освітян, то це злочин проти України впродовж 29 років… Зарплата вчителів і не тільки вчителів, а й педагогів дошкільної, шкільної, професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти, майстрів виробничого навчання, наукових працівників у частині формування доходів освітян системно, за 29 років, так і не змінилися. Хоча були певні зрушення в питаннях деяких надбавок та доплат. Сьогодні ми намагаємось це змінити», – зауважив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата 2023: як нараховуватимуть

У Профспілці пояснили як змінився порядок обчислення та нарахування таких виплат, як середня зарплата, лікарняні та декретні
196526

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді