У школах учні вивчатимуть світові шедеври

У програмі МОН змінило вивчення творів російських письменників

dokumentna_zvitnist_2021_Pedrada.jpg

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

МОН внесено зміни у програми із зарубіжної літератури в частині вивчення творів російських та білоруських письменників.

Зі змісту програм вилучено твори російських і білоруських авторів. Однак, у рограму додали твори зарубіжних письменників.

До оновленої програми предмета «Зарубіжна література» внесли таких письменників, як Жан де Лафонтен, О. Генрі, Анна Ґавальда, У. Старк, Джон Бойн, Е. Шмітт, Йозеф Рот, А. Гранах та інших.

В той же час, у шкільному курсі «Зарубіжна література» вивчатимуться твори письменників, які писали російською мовою, але життя та творчість яких були тісно пов’язані з Україною. До цього переліку увійшли: Гоголь, Короленко (за вибором вчителя), твір Булгакова «Собаче серце» (за вибором учнів і вчителя).

Для додаткового читання (для уроків позакласного читання і уроків резервного часу) залишено для вибору вчителем твори Ільфа і Петрова («12 стільців») та Кузнецова («Бабин Яр»). Також залишили твори кримськотатарського письменника Халілова.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді