Відповідальність за роботу шкіл у «червоній» зоні перекладуть на регіоні

МОЗ пропонує внести зміни в постанову, що регламентує карантинні обмеження

Підвищення розмірів оплати праці працівників освіти

Відповідальність за роботу шкіл у «червоній» зоні перекладуть на регіоні

МОЗ пропонує зміни в постанову, що регламентує карантинні обмеження, згідно з якими рішення про роботу шкіл та дитсадків у «червоних» зонах прийматимуться спільно з місцевою владою та регіональною комісією ТЕБ та НС.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Міністр охорони здоров’я провів селекторну нараду з мерами міст, де було обговорено підходи до запровадження протиепідемічних обмежень на території тих чи інших рівнів епідемічної небезпеки. Ключові зміни, які ми хочемо винести на найближче засідання уряду — підходи до формування і заведення тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці в «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Ми хочемо, щоб це було спільне рішення Державної комісїі ТЕБ та НС і регіональної з залученням органів місцевого самоврядування», - зазначив Ляшко.

«Щоб ми мали спільну відповідальність центральної і місцевої влади за ті обмеження, які вводяться, що за ними буде здійснюватися контроль, і на це буде вплив. Тому школи і дитячі садочки є в переліку тих обмежень, які можуть заборонятися в червоній зоні, але рішення, чи будуть вони закриватися в цьому конкретному районі чи місті, буде прийматися спільно національним рівнем з органами місцевого самоврядування», - наголосив Ляшко.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді