Як захистити освітян на час COVID-19 – позиція Профспілки

Профспілка працівників освіти і науки розраховує на вжиття заходів, що гарантуватимуть додатковий захист освітян, які здійснюють та забезпечують освітній процес в умовах оголошеного карантину

Як управляти репутацією закладу: ЧЕК-ЛІСТ

Як захистити освітян на час COVID-19 – позиція Профспілки

Про це йдеться у зверненні профспілки до Кабміну, голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради та в.о. міністра освіти і науки.

У Профспілці зауважують, що в умовах карантину більшість класів та груп здобувачів освіти, які перебувають у навчальних кабінетах та аудиторіях, потребують ділення на підгрупи, що вимагає додаткових ставок вчителів, викладачів, вихователів, а отже й збільшення обсягів фінансування.

«З метою усунення неоднозначності в застосуванні Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у ЗНЗ та зменшення ризику поширення інфекції цей Порядок потребує відповідних змін щодо обов’язкового поділу класів та груп на підгрупи з дотриманням норм фізичної дистанції, принаймні на період введення карантинних заходів, пов’язаних з коронавірусною хворобою», - зазначають у Профспілці.

«Окрім цього, постійний та тривалий контакт педагогів з вихованцями та учнями закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної освіти та їхніми батьками, а також зі студентами закладів вищої та передвищої освіти, підвищує ризик захворювання їх на коронавірусну хворобу», - зауважують у ЦК Профспілки працівників освіти і науки.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді