Законопроєкт про якість підручників

У ВР зареєстровано законопроєкт, яким пропонують встановити вимоги до якості літератури, що використовується у школах

Метою законопроєкту є встановлення чітких вимог до якості навчальної літератури, насамперед тієї, що використовуються у школах.

«Батьки, учні та педагогічні працівники скаржаться на велику кількість помилок та невідповідність зміст підручників досягненням сучасної науки. Ще однією проблемою наявність у підручниках та іншій навчальній літературі дискримінаційних висловів та зображень», - зауважують автори законопроєкту.

Як у заклад залучити додаткові гроші

Зареєстрований законопроект поширює вимоги дотримання норм академічної доброчесності на авторів навчальної літератури; встановлює перелік принципів, яким має відповідати навчальна література, що використовуються у освітньому процесі у закладах освіти, та заборону на висловлювання, зображення, відео– чи аудіоматеріали дискримінаційного характеру у навчальній літературі; визначає обов’язковість експертизи навчальної літератури, що виготовляється за кошти державного бюджету.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді