МОН щодо початку нового навчального року в школах

Зараз у МОН розробляють варіанти для початку навчання у школах

Як підготувати заклад до нового навчального року

Це може бути дистанційна або змішана форми навчання. Крім того, планують зробити уроки по змінах.

«Можливо, буде змішана форма відвідування школи – частково офлайн, частково онлайн. Можливо, будуть діти по змінах ходити. Потрібно напрацювати матеріали не лише безпечності санітарних умов, а ще й умов навчання для того, щоб діти отримували соціалізацію», - зауважив Сергій Шкарлет.

Також в.о. міністра освіти та науки України підкреслив, що учні повинні розпочати навчання в школах. Адже, важко уявити те, яким чином діти можуть піти дистанційно до першого класу.

«Я спілкувався за цей час з величезною кількістю батьків, які наполегливо звертають увагу на те, що дистанційна освіта – це не зовсім освіта. Якщо в родині один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша шкода, потребують догляду. А батькам потрібно працювати. Звісно, батьки повинні сидіти з дитиною, але їм треба ще заробляти на життя. Це є величезна соціальна проблема. Якщо в нас буде тільки дистанційне навчання – буде соціальне сирітство», - прокоментував Сергій Шкарлет.

МОН щодо початку нового навчального року в школах

Джерело: видання LB.ua

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді