Професійний стандарт вчителя: що передбачено

Професійний стандарт встановлює єдині вимоги до вчителів закладів загальної середньої освіти

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт Професійного стандарту за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти».

Зміни у Законі про повну загальну середню освіту

Документом будуть встановлені єдині вимоги до вчителів закладів загальної середньої освіти всіх рівнів відповідно до кваліфікаційної категорії.

Професійний стандарт вчителя включає опис основних педагогічних функцій, встановлює єдині вимоги до загальних та фахових компетентностей вчителів закладів загальної середньої освіти, допуску вчителів до роботи та умов праці.

Крім того, у професійному стандарті є опис компетентностей педагогічних працівників відповідно до кваліфікаційних категорій: спеціаліст, ІІ категорія, І категорія, вища категорія. А це дозволить вчителям визначати критерії самооцінювання, а також оцінити готовність вчителя до професійної діяльності у рамках певної кваліфікаційної категорії, проходження атестації та сертифікації.

Пропозиції та зауваження до проєкту приймаються до 20.05.2020 на електронну пошту: [email protected]

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді