Телеуроки для учнів: дистанційне навчання триває

Київська влада закрила школи на карантин на три тижня та запровадила телеуроки. Уже розміщено уроки з історії, англійської та німецької мов, та біології

Столична влада підписала указ щодо закриття навчальних закладів на карантин на період з 12 березня до 3 квітня.

Через карантин і припинення навчального процесу у Києві від 16 березня на телеканалі "Київ" будуть показувати телеуроки. Як повідомляє Департамент освіти і науки КМДА, для цього телеканал відводитиме дві години ефірного часу.

Навчитися управляти своїм часом

Наразі, на каналі уже розміщено уроки з історії, англійської та німецької мов, та біології.

Переглянути уроки можуть усі бажаючі за посиланням на YouTube-сторінку каналу.

Насамперед телеуроки транслюватимуть для учнів випускних 9-х та 11-х класів. До ефіру входитимуть 4 уроки з різних предметів, тривалістю по 30 хвилин.

Також для вивчення окремих тем з української мови та математики для учнів 11-х класів будуть організовані щотижневі вебінари та вебінар «Як навчатися дистанційно? Відкриті ресурси» для учні 5-11 класів. А для вчителів проведуть вебінар з приводу організації дистанційного навчання.

Для учнів 5-9 класів на сайті kievoit.ippo.kubg.edu.ua розміщено уроки з курсу інформатики, в тому числі профільного рівня навчання інформатики для 10-11 класів з програмування.

Окрім того, Департамент освіти КМДА пропонує закладам освіти різні форми дистанційного навчання:

Асинхронне навчання

У такий спосіб учні та вчителі не спілкуються у режимі реального часу, а обговорюють окремі етапи роботи через інтернет-ресурси та інші засоби дистанційної комунікації (e-mail листування; навчання на платформах соціальних мереж Google+, Facebook тощо).

Синхронне дистанційне навчання

Для цього учасникам навчального процесу необхідно одночасно бути присутніми у віртуальному середовищі хмарного сервісу або програми: Skype, GoogleTalk, спільні документи.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді