Вчителі обиратимуть, які підручники друкуватимуть за держкошти

З 24 лютого до 12 березня 2020 року триватиме відбір підручників, які друкуватимуться цьогоріч для 3-х класів за державні кошти. Щоб вберегти вчителів від тиску, працюватиме “гаряча лінія”

Так, вчителі можуть поскаржитися на тиск під час відбору підручника за телефоном 044-248-17-50.

Або освітньому омбудсмену за номерами: +380 44 406-72-34, +380 95 143-87-26. Педагоги також можуть написати скаргу на поштову скриньку служби освітнього омбудсмена: [email protected] .

Плани МОН на 5 років

“Попередні роки, коли МОН тільки впровадило систему відбору підручників учителями, з’являлись непоодинокі сигнали, що на вчителів тиснуть директори та управління освіти. Це неприпустимо. Саме тому цього року ми об’єднуємо зусилля МОН, ІМЗО та освітнього омбудсмена для боротьби з цим явищем. Цьогоріч діятиме «гаряча лінія», яка супроводжує конкурсний відбір підручників. Вона співпрацюватиме зі Службою освітнього омбудсмена. Безпосередньо Сергій Горбачов, освітній омбудсмен, прийматиме та реагуватиме на скарги, координуватиме дії Інституту модернізації змісту освіти, який у випадку скарги може піддати сумніву сформовану заявку від школи, а також МОН, яке може оперативно реагувати на прояви тиску”, — відзначила Ганна Новосад.

Процес відбору підручників відбуватиметься за таким алгоритмом:

  • ознайомлення з підручниками, обговорення на методоб’єднаннях;
  • затвердження рішення вчителів педагогічною радою закладу;
  • заповнення школою форми щодо результатів відбору підручників у ДІСО (Державна інформаційна система освіти), яка автоматично надсилає інформацію ІМЗО та МОН.

Відбір підручників

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4965

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10471

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді