Обережно: в інтернеті шахраї продають фейкові відповіді для ЗНО-2020

Про це застерігає Український центр оцінювання якості освіти

Повторюється ситуація минулих років: перед ЗНО-2020 соціальні мережі рясніють «привабливими» пропозиціями для випускників та їхніх батьків.

Для завуча: орієнтовна циклограма діяльності на березень

Шахраї пропонують придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2020 із відповідями до них. Випускників запевняють, що джерела інформації надійні: наприклад, для переконливості надсилають лист із буцімто офіційної скриньки УЦОЯО. Деякі ще й ставлять логотип УЦОЯО на свій сумнівний контент.

Утім це стовідсоткові фейки. Адже в Українському центрі оцінювання якості освіти створено потужну систему захисту інформації на всіх етапах підготовки та проведення ЗНО. Укладають тести і друкують сертифікаційні роботи в умовах суворої конфіденційності.

УЦОЯО закликає випускників та їхніх батьків відхиляти сумнівні пропозиції. Щоб ретельно підготуватися до ЗНО, ліпше пройти тести попередніх років, які є у вільному доступі в рубриці «Тести минулих років», а відтак перевіряти відповіді, аналізувати помилки, заповнювати прогалини у знаннях тощо.

Актуальну інформацію щодо ЗНО можна прочитати на інформаційних ресурсах УЦОЯО: на сайті, на офіційних сторінках у соцмережах Facebook, Instagram, у каналі Тelegram.

Обережно: в інтернеті шахраї продають фейкові відповіді для ЗНО-2020

Джерело: УЦОЯО

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дидактичні ігри для дошкільнят

Якими мають бути дидактичні ігри для дошкільнят, щоб було і цікаво, і корисно. Адже важливо знайти підхід до дітей та зацікавити їх. Ефективні поради шукайте у статті
268149

Музичні ігри до Великодня

Якщо маєте змогу, запропонуйте дітям пограти з у великодні ігри, що здавна були відомі нашим предкам. Засвоївши правила, діти зможуть бавитися навіть без допомоги дорослих
15710

Психолого-педагогічна характеристика учня: як скласти

Часто практичним психологам закладів освіти надходить запит на діагностику дитини та подання результатів обстеження в різні служби. Оптимальним варіантом представлення результатів обстеження є психологічна характеристика учня.
403024

Оцінювання навчальних досягнень учнів

Під час внутрішнього контролю в навчальному закладі вивчають різні питання. Одне з них — рівень навчальних досягнень учнів. Щоб правильно встановити рівень навчальних досягнень учнів, слід дотримуватися визначених критеріїв
181172

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді