Сертифікація-2020: вчителі отримали листи-виклики на тестування

29 лютого 2020 року відбудеться перший етап сертифікації — незалежне тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи

У «Кабінеті учасника сертифікації» розміщено листи-виклики, у яких зазначено адреси пунктів проведення незалежного тестування.

УЦОЯО радить учасникам завчасно роздрукувати лист-виклик: цей документ обов’язковий для допуску на пункт тестування.

Тест «Щорічні основні відпустки: 8 розв’язків ситуацій»

Початок іспиту – об 11:00.

Учасників допускатимуть у пункти тестування з 10:15 до 10:50. Для входу до пункту тестування учасник сертифікації має пред’явити:

  • паспорт або інший документ, що посвідчує особу;
  • лист-виклик.

До пункту тестування учасник не зможе потрапити за копією паспорта або іншого документа, що посвідчує особу. Окрім того, якщо документи учасника містять розбіжності або зміни в персональних даних — учасник має надати документ, що підтвердить ці зміни.

Програма тестування

Тест складатиметься зі 100 завдань із вибором однієї правильної відповіді. На його виконання буде відведено 180 хвилин.

Програма тестування сформована на основі професійного стандарту вчителя початкових класів та поділена на три розділи.

Перший розділ стосуватиметься освітнього процесу, його нормативно-правової бази та планування, роботи з інформацією. Він складатиме 14% від загальної кількості завдань у тесті.

Другий розділ стосуватиметься навчання, виховання та розвитку учнів. Він, зокрема, міститиме завдання щодо сучасних технологій навчання, педагогіки партнерства, освітніх галузей, визначених Державним стандартом початкової освіти, роботі з батьками. Цей розділ буде найбільшим – він міститиме 73% завдань.

Третій розділ стосуватиметься освітнього середовища – його наповнення, впливу на здоров’я, інклюзивності. Частка цього розділу – 13% від загальної кількості завдань.

Кожна правильна відповідь учасника оцінюється в 1 бал. Якщо відповідь буде невірною, відсутньою або буде вказано кілька відповідей, це оцінюватиметься у 0 балів.

Детальніше про зміст тесту можна дізнатись у Програмі незалежного тестування, про орієнтовний розподіл та схему нарахування балів – у відповідних наказах Українського центру оцінювання якості освіти.

Результати тестування будуть відомі не пізніше 18 березня. До наступного етапу сертифікації пройдуть вчителі, які наберуть не менше 60% від максимальної кількості тестових балів. Інформація про допущення чи недопущення до наступного етапу з’явиться одночасно з результатами тестування.

Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплатні протягом терміну дії сертифікату – трьох років. Також сертифікат може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.

Джерело: УЦОЯО

Sertyfikacija_2020_testuvannja

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді