Рекомендації щодо комунікації з дошкільниками з родин учасників ООС/АТО

МОН України опублікувало методичний документ для ефективної комунікації з дошкільниками родин учасників ООС/АТО
МОН розробило інструктивно-методичні рекомендації для педагогів закладів дошкільної освіти. Документ розраховано для педагогів, які працюють з дітьми, що є членами родин учасників ООС/АТО, внутрішньо переміщених осіб та організації взаємодії з їхніми батьками.
Психолого-педагогічний супровід дітей
«Завдання педагогів закладів дошкільної освіти - допомогти дітям подолати негативні наслідки травмівних подій та адаптуватися до нових обставин їхнього життя. Для цього практичні психологи мають вести постійне спостереження за ними, а вихователі ̶ враховувати в освітній роботі дані моніторингу психічного стану дітей, організовувати емоційно підтримувальну мовленнєву комунікацію, використовувати індивідуально дібраний комплекс технологій психологопедагогічного супроводу», ̶ викладено в рекомендаціях.
У документі подано як педагогам слід будувати комунікації з дітьми із особливими освітніми потребами , як краще організовувати заняття в групі, як взаємодіяти з їх батьками. Також зазначена певна теоретична інформація, що допоможе вихователю в роботі.
Рекомендації МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Прохолодна робота дошкільного закладу в літню спеку

Синоптики прогнозують спекотне й посушливе літо. Найвищою температура повітря буває в липні та на початку серпня. Як організувати провітрювання приміщень, аби запобігти негативному впливу спеки на дитячий організм
8747

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді