Провели масштабне оцінювання якості освіти PISA

3 грудня відбулась презентація Національного і Міжнародного звітів за результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018.

Ще у 2018 році Україна вперше взяла участь у дослідженні якості освіти PISA, результати оприлюднили сьогодні, 3 грудня.

Як заохотити учнів навчатися: стимул-картка

Результати дослідженні якості освіти допоможуть продовжити реформу шкільної освіти в 5-9 класах.

«Ми розраховуємо на те, що отримані результати стануть сигналом для наших вчителів, батьків та суспільства загалом. Тепер має стати очевидним, що реформа шкільної освіти для України – не забаганка, а об’єктивна потреба», – зазначила Ганна Новосад.

Зокрема, результати українських учнів з математики виявились значно гіршими порівняно із середніми значеннями по країнах Організації економічного співробітництва і розвитку. Це прослідковується в усіх трьох компетенціях, рівень яких досліджує PISA, – читацькій, математичній та природничо-науковій.

Згідно з результатами PISA-2018, базового рівня – мінімального, якого в кінці першого етапу середньої освіти мають досягти учні, – в Україні не досягли:

  • з читацької грамотності – 25,9% українських підлітків,
  • з математичної – 36%,
  • з природничо-наукової – 26,4%.

PISA - оцінювання освіти

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді