Курс «Основи сім’ї» для старшокласників

МОН отримало висновки антидискримінаційної експертизи курсу «Основи сім’ї», який використовується як предмет за вибором у 10-11 класах
Програма курсу «Основи сім’ї»Завантажити документ

Наразі 5 незалежних експертних висновків вивчає юридичний департамент МОН.

Нагадаємо, що з початку навчального року у деяких школах ввели курс «Основи сім’ї». Це факультатив для старшокласників. Однак, до міністерства звернулись батьки із проханням здійснити антидискримінаційну експертизу курсу. На їхню думку, окремі положення та цитати цього курсу видаються такими, що суперечать чинному законодавству та Конституції України.

Як заохотити учнів навчатися

Протягом двох місяців експерти аналізували навчальні матеріали курсу «Основи сім’ї» на предмет відповідності чинному законодавству та освітній політиці.

Зараз 5 експертних висновків передано на розгляд до юридичного департаменту МОН. Після розгляду юристами матеріали будуть представлені Міністру освіти і науки для прийняття подальших рішень.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді