Public Talk про ефективні кейси естонських шкіл

5 листопада відбувся Public Talk «Як вчаться в Естонії»

Про ефективні кейси освітньої системи Естонії розповіли лідерка проєкту #Прошколу Юлія Бровінська та засновниця Школи Супергероїв Євгенія Смірнова. Вони щойно повернулися з Естонії, де завітали до державних та приватних загальноосвітніх навчальних закладів та відвідали школи у лікарнях.

Як визначити рівень освітньої діяльності: приклад

«У таліннській школі Tallinna Tõnismäe Reaalkool розповіли, що педагогів у Естонії постійно і безкоштовно вчать. Для цього започаткували нову професію – освітній технолог. Він підбирає індивідуальний графік новітніх курсів підвищення кваліфікації, а вчитель завжди в курсі усіх трендів викладання. З вчителями працюють психологи. До кожної школи прикріплено координатора та соціального робітника», – зазначила Юлія Бровінська.

Крім того, спікери розповіли про особистий онлайн профіль для кожного учня, куди вносять оцінки, інформацію про поведінку, пройдені програми та курси. Підручники та методичні матеріали теж є в електронній версії.

Pro Shkolu

Під час презентації говорили і про функції директора школи. На відміну від України, він лише координує систему. Це менеджер – держслужбовець, який підпорядковується органам місцевого самоврядування і не має права впливати на освітній процес.

За словами Євгенії Смірнової у лікарняних школах вибудована ефективна система взаємодії між всіма учасниками освітнього процесу. Діти вчаться за індивідуальної програмою бех оцінок. За їх успіхами стежать лікар, учитель, психолог, психіатр та соціальний працівник.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді