Уряд затвердив новий Порядок забезпечення підручниками учнів та вчителів

За словами Лілії Гриневич, у законі «Про освіту» передбачено, що держава гарантує безоплатне забезпечення не лише паперовими, а й електронними підручниками

«Тепер уряд прийняв Порядок, яким визначається конкретний механізм цього. Причому, я хочу наголосити, що йдеться і про електронні версії паперових підручників, у форматі pdf, і про власне електронні підручники та підручники з аудіосупроводом», – розповідає Лілія Гриневич.

⇒ Електронні підручники для 1 класів

Скористатися підручниками можна буде за допомогою Національної освітньої електронної платформи. Наразі закінчується підготовка ядра платформи, а прийняте рішення щодо е-підручників дозволить наповнити її контентом.

Безкоштовно підручники отримають не лише здобувачі повної середньої освіти в школах, а й ті, хто навчається у коледжах та технікумах.

⇒ Облік та списання підручників і навчальних посібників

Також зміниться і наклад підручників. Тепер його рахуватимуть на найбільшу кількість учнів на п’ятирічний період використання підручника.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді