Парк

Без парків наша Земля мала б значно похмуріший вигляд. Розкажіть дошкільникам, що спонукає людей із різних країн світу докладати зусиль і коштів, аби створювати і підтримувати парки в належному стані

Проект «Парк» пропонує упродовж двох тижнів ознайомити дітей із видами парків, навчити їх орієнтуватися й безпечно поводитися в міських, розважальних, природничих, автомобільних парках, пояснити важливість їх збереження. Можливості для цього пропонує журнал «Методична скарбничка вихователя» № 8/2017.

Календарне та перспективне планування містить такі матеріали, як-от:

  • дерево цілей
  • ідея, програмовий зміст, очікувані результати реалізації проекту
  • змістове наповнення десяти тематичних днів
  • плани-конспекти інтегрованих занять для кожного дня

На картках картотеки в підрубриці «справи дня» — описи ігор, вправ та інших форм роботи з дітьми під час проживання тематичних днів.

Кольорові сторінки восьмого числа містять такі матеріали:

  • асоціативна карта «Парк» та завдання для самостійної діяльності
  • майстер-класи зі створення зоопарку в техніці «паперовий тунель», а також комах як найменших мешканців парків
  • ілюстрації для обговорення «Парк».

Який вигляд має липа? Із якого дерева впав жолудь? Скільки ялин у парку? Запитати про це дошкільників і закріпити їхні знання про парк можна під час звичної прогулянки. Але значно цікавіше додати до неї ігровий компонент і організувати прогулянку у формі квесту в найближчому парку або «уявному» парку на території дошкільного закладу. Ідеї та ігри для квесту, а також добірка форм роботи з дітьми в «книжчиному домі» – на сторінках цього числа журналу.

Докладніше про це, а також описи ігор та вправ логіко-математичного спрямування на картках картотеки, завдання для самостійної діяльності, конспект інтегрованого заняття з англійської мови на тему «Picnic» — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 8/2017.

У попередньому номері Олімпіада

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24474

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4297

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді