Олімпіада

Сучасні дошкільники доволі рано стикаються зі спортом як соціальним явищем. Разом із дорослими вони відвідують спортивні змагання або переглядають їх по телевізору. Деякі батьки залучають дітей до спортивного туризму, занять у спортивних гуртках і секціях

Формувати в дошкільників інтерес до спорту, збагачувати досвід командної взаємодії потрібно і в дошкільному закладі. Широкі можливості для цього пропонує проект «Олімпіада», описаний у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 7/2017.

Що необхідно спортсменам для перемоги? Чи достатньо їм тільки фізичної сили? Відповіді на ці проблемні запитання слід пошукати разом з дошкільниками під час реалізації проекту. Більше методичних рекомендацій — у вступній статті.

Календарне та перспективне планування містить такі матеріали, як-от:

  • дерево цілей
  • ідея, програмовий зміст, очікувані результати реалізації проекту
  • змістове наповнення десяти тематичних днів
  • плани-конспекти інтегрованих занять для кожного дня.

На картках картотеки в підрубриці «справи дня» — описи ігор, вправ та інших форм роботи з дітьми під час проживання тематичних днів.

На кольорових сторінках сьомого числа:

  • асоціативна карта «Спорт» та завдання для аудиту
  • майстер-класи зі створення символіки для Малих олімпійських ігор, а ще — більбоке й ігор-мотанок із залишкових матеріалів
  • ілюстрації для обговорення «Олімпіада».

Якими математичними завданнями урізноманітнити проект — консультує фахівець, а на картках картотеки — опис цих завдань.

Про дитячі твори спортивної тематики і твір для дорослих, який наштовхне на роздуми про способи вдосконалення своїх можливостей, — у рубриці «Книжчин дім».

Докладніше про це, а також описи рухливих ігор на картках картотеки, завдання для самостійної діяльності, конспект інтегрованого заняття з англійської мови — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 7/2017.

У попередньому номері Подорожі

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24474

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4297

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді