За кілька днів в електронному форматі очікуйте методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»
Це електронний варіант улюбленого освітянами-"дошкільниками" посібника — єдиного в Україні видання, у якому зібрано й упорядковано всю необхідну інформацію для організації якісного та раціонального харчування дітей.
Посібник рекомендовано МОН України та узгоджено з МОЗ України.
Електронний посібник створено на численні прохання керівників, медичних сестер дошкільних навчальних закладів. Працювати з ним ще зручніше і легше, бо є інтерактивні зміст та покажчик страв, активні посилання на повні тексти нормативних документів.
Особливу цінність посібнику надають практичні додатки:
- примірні посадові та робочі інструкції працівників
- приклади оформлення наказів, актів, претензійних листів, примірних двотижневих меню тощо
- орієнтовний річний комплекс примірних двотижневих меню з картотекою страв.
«Родзинка» видання — картотека страв, а це близько 300 карток-розкладів.
Докладніше — за посиланням.
Матеріал статті ви зможете використати:
при підготовці до виступу на батьківських зборах як класний керівник чи психолог;
у консультаціях батьків з питань адаптації учнів 5 класу до навчання в базовій (основній) школі;
для самоосвіти як вчитель.
Як фіксувати поточне оцінювання, виводити та корегувати семестрову і річну оцінки за вимогами НУШ: розʼяснення від МОН у статті
Рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів МОН затвердило у серпні 2025-го. Уточнюємо функції, види, рівні, критерії та правила оцінювання учнів
Наш гід по інтерактивному навчанню: дізнайтеся, чому технології інтерактивного навчання допомагають дітям та дорослим засвоювати знання легше та ефективніше
Які техніки психологічної підтримки використовувати, щоб зберегти психічне здоров’я та підвищити адаптаційні можливості людини до складних умов та життя у стані тривоги, невизначеності та стресу