Затверджено перелік навчальної літератури для дітей з особливими освітніми потребами

Наказом Міністерства освіти і науки України від 26.09.2016 № 1148 надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» навчальній літературі для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей з особливими освітніми потребами

У Переліку 53 назви навчальної літератури — підручників, програм з корекційно-розвиткової роботи, комплектів навчальних програм — за нозологіями для дітей:

  • із порушеннями опорно-рухового апарату
  • сліпих та зі зниженим зором
  • глухих та зі зниженим слухом
  • із затримкою психічного розвитку
  • з розумовою відсталістю
  • з тяжкими порушеннями мовлення.

Ознайомитися з переліком можна за посиланням.

До речі, 12 жовтня відбудеться безплатний вебінар «Технологія складання індивідуальної програми розвитку дитини в умовах інклюзивного середовища».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Типові навчальні плани для 5-9 класів НУШ

У навчальному плані освітньої програми заклад освіти відображає перелік навчальних предметів та інтегрованих курсів для реалізації кожної освітньої галузі, а також орієнтовний перелік міжгалузевих інтегрованих курсів
122847

План виховної роботи школи на рік

Кожного року заступник директора школи складає річний план виховної роботи. Яку структуру річного плану обрати й чим його наповнити?
99757

Плануйте справи, щоб встигати

Універсального рецепту, як побудувати день, щоб і робочі, і особисті справи встигнути виконати, немає. Але ж у вас точно є знайомі керівники, які якось із ними справляються. Прочитайте цю статтю і дізналися чотири секрети, як встигати виконувати робочі та особисті завдання і залишатися в ресурсному стані.
2747

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді