Вивчатимуть стан національно-патріотичного виховання дітей

Теми:
Державна інспекція навчальних закладів України планує розпочати у ІV кварталі цього року вивчення стану роботи місцевих органів управління освітою та навчальних закладів щодо національно-патріотичного виховання дітей.

Про це повідомив голова ДІНЗ Руслан Гурак.

Під час вивчення ДІНЗ передбачає виконувати такі завдання:

  • збирати, оброблювати й поширювати інформацію про загальні явища, позитивний досвід та проблеми в реалізації завдань щодо національно-патріотичного виховання учнів
  • сприяти всебічному розвитку і функціонуванню української мови як державної
  • розробляти відповідні пропозиції для навчальних закладів та органів управління освітою.

Наразі при ДІНЗ створено робочу групу з розроблення Програми вивчення щодо національно-патріотичного виховання дітей. До складу роботи групи увійшли педагоги, науковці, психологи, працівники органів управління освітою та представники громадськості.

Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки затверджено Указом Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015.

Інститут модернізації змісту освіти визначив окремі завдання і напрями національно-патріотичного виховання на 2016/2017 навчальний рік.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді