Міністерство культури має намір осучаснити бібліотечні фонди

Теми:
Міністерство культури України прагне змінити організацію поповнення бібліотечних фондів, зокрема щодо державної закупівлі книг. «Фонди мають наповнюватися актуальною та цікавою літературою, яка відповідає запитам читачів», — зауважив Міністр культури Євген Нищук.

З 15 по 29 серпня Міністерство культури України оголошує прийом пропозицій щодо відбору україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек.

Пропозиції прийматимуть від суб’єктів видавничої справи, внесених до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції.

Книги, запропоновані для поповнення бібліотечних фондів, мають бути:

  • видані протягом 2014-2016 років
  • науково-популярного, довідкового, літературно-художнього чи громадсько-політичного змісту, зокрема й призначені для дітей та юнацтва.

Пріоритет надаватимуть:

  • сучасній українській літературі
  • ліпшим зразкам світової літератури в перекладі українською
  • літературі національно-патріотичного спрямування, що популяризує ідеї зміцнення української державності.

Книги, видані за кошти державного або місцевого бюджетів, не розглядатимуть.


Суб’єкти видавничої справи мають подати до Міністерства:

  • лист-подання на ім’я Міністра культури України, підписаний повноважним представником
  • перелік україномовних книг, пропонованих для поповнення фондів публічних бібліотек, за відповідною формою
  • по одному примірнику кожної україномовної книги, пропонованої для відбору
  • розрахунок ціни пропозиції, засвідчений підписом повноважного представника та печаткою видавця.

Ціна пропозиції має включати вартість книги та витрати на доставку до обласних центрів, зокрема й до Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, та Києва. Середня вартість одного примірника видання не має перевищувати 80 грн. (ураховуючи вартість доставки до споживача).

Окрім того, слід надати завірені в установленому порядку копії:

  • документів, що підтверджують наявність у видавця виключних майнових прав інтелектуальної власності на твори, запропоновані для відбору
  • свідоцтва про внесення суб’єкта видавничої справи до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції
  • статуту видавця — юридичної особи
  • документів, що підтверджують повноваження представника видавця.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Івана Франка, 19, Міністерство культури України.

Документи приймає Відділ бібліотек управління соціокультурного розвитку регіонів Міністерства культури України, тел. 0 44 234 15 61.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді