Змінено штатні нормативи дошкільних навчальних закладів

МОН внесло зміни до Типових штатних нормативів дошкільних навчальних закладів, згідно з якими керівники ДНЗ отримали право самостійно змінювати штати цих закладів. Утім — лише у разі виробничої потреби та в межах фонду оплати праці.

Типові штатні нормативи дошкільних навчальних закладів, затверджені наказом МОН від 04.11.2010 № 1055, приведено у відповідність до Закону України «Про дошкільну освіту» від 11.07.2001 № 2628-III.

Типові штатні нормативи ДНЗредакція, чинна з 29.06.2016

Внесеними змінами, зокрема:

Посада асистента вихователя ДНЗ вводиться з розрахунку одна штатна одиниця на одну групу.

Також керівники ДНЗ отримали право у разі виробничої потреби в межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період, змінювати штати або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для цього закладу.

Керівник ДНЗ зможе замінювати в штатному розписі посади працівників лише в межах однієї категорії персоналу (педагогічного, господарсько-обслуговуючого).

Окрім того, у разі виробничої потреби за рахунок спеціального фонду ДНЗ керівник матиме можливість вводити додаткові посади.

Зміни до Типових штатних нормативів дошкільних навчальних закладів, внесені наказом МОН від 20.05.2016 № 544, наберуть чинності 29 червня 2016 року.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
47245

Як розподілити обов’язки між працівниками ЗДО й оформити наказ

Розуміти зону відповідальності вихователя-методиста, знати, до кого звернутися з приводу графіку роботи гуртків, а до кого – через несправність електроприладів – усе це необхідно для структурованої організації роботи ЗДО
25403

Сторож дитсадка у відпустці: як його замінити

У закладі дошкільної освіти працюють двоє сторожів. Під час відпустки вони категорично відмовляються працювати один за одного, тобто чергувати протягом 24 днів день у день. Хто має у такій ситуації працювати за сторожа і як здійснюється оплата?
17623

Діапазон тарифних розрядів асистента вихователя

Схему тарифних розрядів посад керівних та педагогічних працівників дитячих дошкільних навчальних закладів усіх типів і найменувань доповнено новою позицією: «Асистент вихователя дошкільного навчального закладу в інклюзивній групі»
20381

Як відбувається затвердження штатного розпису ДНЗ

Затвердження штатного розпису є обов’язковим, а його відсутність слід вважати порушенням вимог законодавства про працю, за яке роботодавець нестиме адміністративну відповідальність. Хто і як затверджує штатний розпис дошкільного закладу?
9929

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді