ТОП-5 навичок для успішної кар’єри

Комунікаційні навички та комп’ютерна грамотність — одні з найважливіших навичок для успішної кар’єри у майбутньому. Про це розповіли спікери заходу від компанії «Майкрософт Україна», який нещодавно відбувся у Києві.

Захід відбувся за участю завідувача відділу соціальної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Олександра ЦИМБАЛА, операційного директора компанії «Майкрософт Україна» Тетяни МАРУШЕВСЬКОЇ, директора інноваційної школи м. Заліщики (Тернопільська область) Олександри ВОЙЧИШИН, директора PR-агентства Newsfront, коуча та спортсмена Володимира ДЕГТЯРЬОВА та інших.

Учасники розповіли про ключові навички, які знадобляться для успішної кар’єри в 2020 році.

Отже, у ТОП-5 навичок увійшли:

  • крос-культурна компетентність (уміння працювати у різних культурних середовищах)
  • комп’ютерна грамотність (вміння розуміти великі обсяги даних)
  • знання нових медіа (вміння доносити за їх допомогою свою думку, а також критично оцінювати і використовувати контент у нових медіа)
  • крос-дисциплінарні знання (уміння розуміти різноманітні дисципліни) та віртуальна колаборація (уміння продуктивно працювати у віртуальній команді)

За словами операційного директора компанії «Майкрософт Україна» Тетяни Марушевської, українці матимуть змогу здобувати «навички майбутнього» за умови ефективної співпраці держави, бізнесу, медіа та лідерів.

Спікери також наголосили, що значними конкурентними перевагами при оволодінні професіями майбутнього будуть комунікативні здібності, творчість та інноваційність, критичне мислення.

Експерти також радять працювати над формуванням комунікативних та управлінських умінь: працювати в команді, слухати та розуміти співрозмовника, проводити переговори, переконувати, проводити презентації, вести дискусії, вирішувати проблеми тощо.

ТОП-5 навичок для успішної кар’єри

За інформацією Microsoft Daily

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді