Гра — школа життя

Гра, без перебільшення, є школою життя для дітей, необхідною передусім для їхньої соціалізації. Тож саме ігровій темі присвячено журнал «Методична скарбничка вихователя» № 6/2016.

Через елементарні ігри з предметами з перших місяців життя діти пізнають їх призначення та способи використання. Пізніше через ігрові дії, що поступово ускладнюються, дошкільники засвоюють різні соціальні ролі, починають розуміти зміст соціальних взаємин. Про те, які змістові напрями дають змогу якнайширше опрацювати тему з дітьми, та які форми роботи доцільно організовувати в межах кожного з них — у вступній статті.  

Для проживання теми з дошкільниками розроблено такі матеріали, як-от: змістове наповнення теми у формі інтелектуальної карти; плани-конспекти інтегрованих занять, програмовий зміст та очікувані результати проживання теми, а також дидактичні матеріали на картках картотеки.

Про особливості організації гри, зокрема її структуру, а також роль ігромайстра в цьому процесі — також на сторінках червневого числа журналу.

Одними з найулюбленіших іграшок дошкільників є різні види ляльок. Тож саме лялька як об’єкт щоденного користування дітей, що необхідний для їхнього росту й розвитку, став знаковим предметом цього числа. У статті описано різновиди ляльок і запропоновано ідеї щодо того, як ознайомлювати з ними дошкільників, а на картках картотеки подано відповідні дидактичні матеріали.

На кольорових сторінках до вашої уваги:

  • асоціативна карта «Гра» та зображення й завдання для аудиту;
  • майстер-класи «Іграшковий світ власноруч» та «Створюємо обрядову ляльку — Північну Берегиню»;
  • коректурна таблиця «Лялька».

Докладніше про це, а також завдання для аудиту, пам’ятка для педагогів «Оптимізуємо рухову активність дітей: ігри малої та середньої рухливості» та опис рухливих ігор на картках картотеки — у червневому числі журналу «Методична скарбничка вихователя».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
50969

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді