Контроль за діяльністю ДНЗ

Зустрічайте тематичний номер фахового журналу «Практика управління дошкільним закладом». Цього місяця на його сторінках різнобічно висвітлено питання контролю діяльності ДНЗ та подано корисні рекомендації, що стануть у пригоді керівнику дошкільного навчального закладу.

Нині в освітянських колах — і на державному, і на місцевому рівнях — останнім часом активно обговорюють питання зміни підходів до проведення перевірок. Такий інтерес педагогічної громадськості зрозумілий: кожен прагне, щоб контроль був не приводом для покарання, а інструментом отримання об’єктивної, достовірної інформації про діяльність навчального закладу. Тому нині переглядають окремі нормативні документи, що стосуються державної атестації навчальних закладів, здійснення планових перевірок тощо. І саме червневий номер журналу «Практика управління дошкільним закладом» цілковито присвячено темі «Контроль за діяльністю ДНЗ».

Питання здійснення внутрішнього контролю кожен керівник дошкільного навчального закладу розв’язує по-своєму. Ми поставили собі завданням дещо допомогти у цьому. Наприклад, щодо медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням дітей у дошкільному навчальному закладі. Водночас зорієнтуватися щодо питань внутрішнього контролю можуть допомогти нормативні акти, які затверджують галузеві міністерства та створені ними органи державного контролю. Тому до цього номера ми подали, зокрема, уніфіковану форму акта перевірки дотримання вимог санітарного законодавства в дошкільному навчальному закладі.

Також пропонуємо вам ознайомитися з періодичністю проведення різних видів контролю, порядком державної атестації дошкільного навчального закладу, зокрема організацією діяльності експертної комісії з проведення атестаційної експертизи дошкільного навчального закладу.

Трапляється, за результатами ревізій органи державного фінансового контролю складають протоколи про адміністративні правопорушення з фінансових питань та провадять справи стосовно керівника дошкільного навчального закладу. Якщо керівник дошкільного навчального закладу упевнений у своїй непричетності до правопорушення та має докази цьому, то він правомочний оскаржувати рішення органів державного фінансового контролю. Як це зробити? Про це читайте на сторінках тематичного номера журналу «Практика управління дошкільним закладом».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді