Верховна Рада України встановила мораторій на закриття загальноосвітніх навчальних закладів

Парламент України встановив мораторій на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності. Найближчим часом уряд має проаналізувати ситуацію щодо функціонування шкіл та вжити необхідних заходів для повноцінної роботи ЗНЗ.

Верховна Рада України прийняла постанову «Про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності» від 18.06.2014 № 2922.

245 народних депутатів, які проголосували за цю постанову, вважають неприпустимим закриття загальноосвітніх навчальних закладів через брак коштів на їх утримання, повідомляє офіційний портал Верховної Ради України.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України необхідно:

  • доручити місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування проаналізувати ситуацію щодо функціонування загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності у містах і сільській місцевості з урахуванням прогнозованих демографічних змін та вжити заходів призупинення їх необгрунтованої ліквідації;
  • вжити невідкладних заходів щодо зміни умов фінансування загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності;
  • проаналізувати хід виконання державної програми «Шкільний автобус» та передбачити в Державному бюджеті на 2015 рік збільшення коштів на її фінансування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді